Athens Jazz
0
  • No products in the cart.
Athens Jazz/News /22nd Athens Jazz | Open Call για την ανάδειξη ελληνικών μουσικών σχημάτων | Deadline: 20.02.2023

Blog

22nd Athens Jazz | Open Call για την ανάδειξη ελληνικών μουσικών σχημάτων | Deadline: 20.02.2023

*Αιτήσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Are you ready to jazz? Το AthensJazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, γίνεται και επίσημα πλέον 22 ετών και επιστρέφει – πού αλλού; – στην Athens Technopolis αλλά και σε ολόκληρη την πόλη με μία εβδομάδα γεμάτη μουσική, παράλληλες δράσεις και soon-to-be-announced νέα!

Για επτά ολόκληρες ημέρες, από τις 22 έως τις 28 Μαΐου 2023,ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενήσει ξανά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ (Δευτέρα 22 Μαΐου 2023) είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική τζαζ παρουσιάζοντας στο κοινό τα καλύτερα σχήματα που έχει να επιδείξει η σκηνή, τα οποία κάθε χρόνο επιλέγει η τριμελής καλλιτεχνική επιτροπή του Athens Jazz, οι George Charonitis (δημοσιογράφος, μουσικός συντάκτης), George Mouchtaridis (ραδιοφωνικός παραγωγός, διευθυντής του Athens Voice Radio 102.5) και Leonidas Antonopoulos (μουσικός παραγωγός, διευθυντής του Kosmos 93.6).

Στόχος του open call είναι να αναδειχτούν συνολικά τρία μουσικά σχήματα:

  • η επίσημη ελληνική συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ,
  • η νέα μουσική πρόταση του AthensJazzαπό νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνεςκαι
  • ηJazz+ πρόταση, ένας καλλιτέχνης ή μουσικό σχήμα που δεν προέρχεται απαραίτητα από τον χώρο της jazz αλλά συνδυάζει στοιχεία της jazz με ένα ή περισσότερα μουσικά είδη.

Αν θέλεις να κερδίσεις τη θέση σου στην κορυφαία τζαζ διοργάνωση της πόλης, να αυτοσχεδιάσεις μπροστά σε χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ακουστεί ο ήχος σου σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, το Athens Jazz περιμένει την αίτησή σου!

*Αιτήσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

#AthensJazz
#AthensJazz2023
#AthensJazzOpenCall

Submission guidelines

Features & Instructions:

  • Κατάθεση υποψηφιότητας – Καταληκτική ημερομηνία: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023
  • Κατάθεση υποψηφιότητας – Τίτλος: Μουσικός διαγωνισμός για το 22ο Athens Jazz

Work Samples Submission Policy::

  1. Each submission must include four to ten songs, a curriculum vitae of the group and contact details.
  2. The songs must be digitized into mp3 files (from 192Kbps to 320Kbps).
  3. All samples must be uploaded to a file uploading platform (WetransferSendspaceDropbox) as individual files or as a zip format file.
  4. The samples must be sent via the file-sending platform to elinalin@athens-technopolis.gr και antonis.zouganelis@gmail.com

For more information, call 213 0109300 (Manager: Elina Linoxylaki) daily (except weekends) from 11:00 to 16:00.

**Για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία jazzy news, ακολουθήστε τις σελίδες του Athens Jazz στα Facebook & Instagram και μην ξεχάσετε να κάνετε subscribe στο κανάλι του Athens Jazz στο Youtube. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το website του φεστιβάλ athensjazz.gr.

Λίγα λόγια για το AthensJazz:

Από το 2001, το Athens Jazz μας δίνει ραντεβού στο τέλος της άνοιξης, στην αρχή του καλοκαιριού, σημαίνοντας την εκκίνηση της συναυλιακής σεζόν για την Αθήνα. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης, με ελεύθερη είσοδο, φιλοξενεί κάθε χρόνο ποικίλες τάσεις της τζαζ, μπάντες και σχήματα με διεθνή καριέρα και αναγνώριση από κάθε γωνιά του πλανήτη, προσελκύοντας περισσότερους από 6.000 επισκέπτες ανά ημέρα.Για εφτά συνεχόμενες ημέρες, η Τεχνόπολη αποτελεί το επίκεντρο μιας συναρπαστικής πολιτιστικής γιορτής, με κεντρικό γνώμονα την τζαζ μουσική. Ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται από το πρωί μέχρι το βράδυ το κοινό, που έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο -διεθνών προδιαγραφών- μουσικό πρόγραμμα αλλά και παράλληλες δράσεις, φωτογραφικά αφιερώματα, εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά.Μέχρι σήμερα, στο Athens Jazz έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 280 διεθνή και εγχώρια σχήματα και 2.950 μουσικοί από 30 χώρες.

EN
Skip to content